Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nei og atter nei

Bokmelding frå bokanbefalinger.deichman.no:

Nei og atter nei av Nina Lykke

Møt Ingrid, som føler at både familielivet og læreryrket har mistet mening. Hun har vært gift med Jan i 25 år og bor med han og to sønner i en villa på Nordstrand. Ingrid er en dame som har vært opptatt av å ha alt på stell. «Det skal ikke stå på meg!» har nærmest vært hennes motto. Men nå føles det meste rutinemessig og tomt. Sønnene er i begynnelsen av 20-åra og egentlig voksne, men bor hjemme og får samme service som før. De få gangene de oppfører seg nogenlunde hyggelig, er når de trenger penger. Det eneste Ingrid i erkjennelsens lys kan si om sønnene sine, er at «de er flinke til å ta vare på seg selv.»

 

Ektemannen Jan, derimot, får opprykk til avdelingsdirektør på jobben og får via dette en ny og energisk giv. Og han blir også sett på ny, kan man si, av den yngre kollegaen Hanne, som er lei singellivet.

 

Det hele er så kjapt, satirisk og gjenkjennelig beskrevet. Nei og atter nei er en morsom og ubehagelig roman. Tar opp så mange aktuelle ting; barns plass i samfunnet, forelskelse, selvrealisering, litteratur og meningen med tilværelsen. For å nevne noe.

Nei og atter nei er Nina Lykkes tredje bok.

Lån boka

nei og atter nei-1
Tips ein ven Tips ein ven Skriv ut Skriv ut