Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
vetlelid

Vetle Lid Larssen: Hvordan elske en far – og overleve

Biografi i romanform vil eg kalla denne boka.

Lars Andreas Larssen er ein kjend person for dei fleste. Skodespelaren fekk alzheimerdiagnosen i 2003 (VG 21/10-2013), og han prøvde å leva som vanleg i fleire år før det blei kjent. Som pårørande sto Vetle Lid Larssen fram i 2013 då TV-aksjonen gjekk av stabelen til inntekt for demenssaka.

I boka fortel forfattaren meir om korleis det er å veksa opp med ein sterk far. Den spring litt i tid, og blandar kampen han hadde i far-son relasjon. Det vart ein oppvekst med ein far som blei ein kjend person. Og i vaksen alder korleis sjukdommen til faren etter kvart blei tydeleg. Den store beundringa for far sin, kjærleiken, men og trongen til å hevda seg over faren!

Dagbladet, 29/08-2015:

«Forbilde og konkurrent

- Faren din er ditt største forbilde, men også din store konkurrent. Du må kjempe mot ham for å bli et selvstendig menneske. Det kan være både absurd, smertefullt og komisk, sier Vetle Lid Larssen.

. Hvis du i tillegg velger en yrkesvei som ligner på hans, er det duket for de store konfrontasjoner. Slik det ble for oss. Men kjærligheten lå alltid rett bak, sier han.»

 

Dette er ei av dei betre bøkene eg har lese om demens som tema. Sikkert mykje på grunn av vinklinga, men sjølvsagt og fordi Vetle Lid Larssen skriv godt!

Sidsel

Eg vil låna boka